Da li i zbog gromoglasne šutnje mladi odlaze iz ove zemlje!

28.04.2022.


Politički potezi koji se povlače sve ove godine a poglavito posljednjih mjeseci, tjedana i dana idu toliko nisko da većina običnih građana u bih ostaje bez teksta, tako izostaje zdrava kritika svega što nam rade. Obični građani mogu ostati bez teksta i kritike, ali da ova zemlja ostane bez gromoglasnog povika akademske zajednice, učenih i priznatih osoba, to je teško razumjeti.
HDZ još od završetka izbora 2018. godine, blokira formiranje Vlade Federacije BiH a sada gospodin Čović spočitava drugima da blokiraju rad institucija, a mi šutimo!
Glas Martina Raguža bio je odlučujući da se prije četiri godine uvedu nove tehnologije na biračka mjesta, kako bi se spriječile krađe i gle čuda nositelji europskih vrijednosti odlučili su se ne glasati za te izmjene i tako jasno dali do znanja da su oni za krađu. To isto gledamo i ovih dana te se izmišljaju različiti razlozi kako bi se opravdala i nastavila krađa, a mi šutimo!
U posljednje vrijeme riječ konstitutivni je toliko u opticaju da se istrošila do te mjere i prerasla u konstruktivni. Konstruktivni za razaranje i omalovažavanje države BiH gdje su se ujedinile domaće i strane snage.
Pa zar smo tako kratkog pamćenja da smo zaboravili da je Ustavni sud BiH je 2000. godine, donio odluku po apelaciji Alije Izetbegovića prema kojoj su “Hrvati, Srbi i Bošnjaci konstitutivni na teritoriji cijele BiH”, a u kojoj stoji kako je “konstitutivnost natkrovljujuće načelo Ustava BiH”. Za su glasali bošnjački i strani sudci, dok su hrvatski i srpski glasovali protiv.
Sudci Hrvati glasali su protiv konstitutivnosti Hrvata na cijelom prostoru BiH. Što bi bilo da je glasano suprotno, Hrvati bi sada bili nacionalna manjina, pa tko je ovdje izdajnik hrvatskih interesa i tko je naložio hrvatskim sudcima da glasuju protiv konstitutivnosti, a mi i dalje šutimo!
Da smo sve ove godine bili iskreno konstruktivni koliko smo lažno konstitutivni Bosna i Hercegovina bi danas bila pred vratima EU a ne ovakva rastrgana i razapeta u trokutu Sarajevo-Zagreb-Beograd. Može li se vjerovati nekada žestokim protivnicima a danas licemjernim zagovarateljima konstitutivnosti sa figom u džepu!
Gospoda Milanović i Plenkoviće posljednjih tjedana više su izgovarali riječ konstitutivnost nego sve ove godine koliko su u politici, zdrav razum nalaže da se upitamo, zašto!
Država Bosna i Hercegovina je nikakva i nefunkcionalna, nikada nećete ući u NATO jer dozvolu trebaju dati svi, kazao je Milanović. A sada trpi Finska i Švedska jer navodno niti njima se neće omogućiti ulazak u NATO dok se u BiH ne izmijeni izborni zakon. Je li ovo domoljublje spram Bosne i Hercegovine ili je патриотизм.
Gospodo, pozivam Vas, da Vi i Vaši dužnosnici, koji zajedno sa Vama vode Hrvatsku, pogledate serijal koji se emitira na HRT-u, emisija se zove Apsurdistan. U tom serijalu sadržan je sav jad i bijeda politike koja Hrvate tjera u egzodus jer nisu u mogućnosti ostvariti svoja prava u svojoj domovini. Što imaš gledati trn u oku svojega brata kad u vlastitom oku ni brvna ne opažaš?
Slobodan čovjek naći će načina da izrazi svoje nezadovoljstvo spram onog što mu se dešava a robovi politike uvijek će tražiti izliku za ne djelovanje.
< Najnovije >