Djelovati ili pustiti da djeluju!

12.11.2021.


Obzirom da se u medijima sve češće čuju riječi odcjepljenje, treći entitet, rat itd., a što značajno nepovoljno i uznemirujuće djeluje na građane tražimo od Visokog predstavnika u BiH gospodina Christian Schmidt da poduzme, u okviru svojih ovlasti, korake kako bi se zaustavila ovakva zapaljiva retorika. Napominjemo, da bi ovakvom huškačko zapaljivom retorikom a uslijed nedjelovanja i nereagiranja moglo doći do odgovora pojedinaca ili skupina na neprimjeren način gdje se ne isključuje i mogućnost terorističkih djelovanja. Nekima je ovakva retorika sredstvo da se proizvede nesigurnost i nestabilnost u svrhu zaštite svojih pozicija i homogeniziranje svog korumpiranog biračkog tijela, jer ako padnu oni pada koruptivni sustav koji su gradili, te su zato spremni učiniti sve kako bi opstali.
Pozivamo gospodina Schmidta da poduzme korake i zaustavi govor mržnje i pozive na podjele te da na isti način tretira i adekvatno kazni one koji pozivaju na odcjepljenje kao i one koji traže treći entitet ili treću republiku te one koji se prečesto pozivaju na neki novi rat u BiH. Svi su oni jednako odgovorni za ovakvo loše i nesigurno stanje u BiH a za to im narod nije dao legitimitet.

Od međunarodnih predstavnika i pregovarača u BiH tražimo da se u pregovore, oko izmjena izbornoga zakona, Ustavnih ili drugih promjena, uključe i stranke iz opozicije, kako bi se donekle mogao nadgledati cjelokupan proces. Znamo kako je kod nas u BiH važnije tko broji glasove od onih koji glasuju pa prema tome nitko izabran ne posjeduje istinski legitimitet građana niti imaju pravo kititi se pokradenim glasovima. Narod ima pravo znati o čemu i kako se pregovara
< Najnovije >