Dodik ne predstavlja čak niti sve Srbe u Bosni i Hercegovini pa tako zasigurno ne i nas Hrvate

06.08.2021.


Izjava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, u gostovanjem na TV RTRS, nije za komentar, jer, ama baš ničega, nema vrijednoga za komentiranje, ali na jedno ipak moram reagirati.
Milorad Dodik, progonitelj Hrvata iz entiteta RS, neće i ne može predstavljati Hrvate osim možda skupine koja sebe zove Hrvatima te mu kliču i proglašavaju ga osobom godine.
Hrvatska stranka BiH ograđuje se od svih izjava gospodina Dodika i sa gnušanjem odbacujemo njegov pokušaj majorizacije Hrvata na sebi svojstven način. Ovim putem pozivam sve stranke sa Hrvatskim predznakom da reagiraju na ovakve opasne izjave i osude govor mržnje.
Posljednjih dana, nakon što je stupio na snagu Zakon o negiranju genocida, više ne čujemo pokliče gospodina Dodika da u Srebrenici nije bilo genocida. Očito, zakon djeluje. Možda je krajnje vrijeme da se donese i zakon kojim bi se strogo kažnjavao i govor mržnje ili poziv na odcjepljenje. Vjerujem da bismo, sa takvim zakonima, imali čišći medijski prostor i građani bi mirnije spavali.
Gospodin Dodik ne predstavlja čak niti sve Srbe u Bosni i Hercegovini pa tako zasigurno ne i nas Hrvate.
< Najnovije >