Na nama je izbor!

02.10.2021.


Dragi Hrvati, koji se zdušno zalažete za treći entitet, odmah da vam kažem da nikada ama baš nikada nećete dobiti taj vaš treći entitet na račun Hrvata iz Središnje Bosne, Posavine ali i drugih Hrvata koji ne pripadaju toj vašoj suludoj zamisli. Preko mojih leđa nećete dobiti treći entitet jer Hrvati iz Travnika neće biti dio toga, jer Hrvati iz Briševa, Dervente, Posavine i drugih mjesta gdje žive "mali" Hrvati neće biti dio toga. Ostavit ćete na cjedilu Hrvate u Bosni kao što ste ostavili Hrvate u manjem entitetu. Ako možete ostvariti svoje želje, izvolite, ali ne na naš račun.
Pa kakvi su to Hrvati koji razmišljaju da ostvare svoj probitak na štetu drugih. Kakvi su to Hrvati koji se predstavljaju kao veliki Hrvati i vjernici koji drugima, ne samo da uskraćuju pravo, nego na račun drugih žele ostvariti za sebe i svoju djecu nešto što drugi Hrvati i njihova djeca ne mogu imati. Licemjeri, uz one koji vam služe sa prostora koji se ne uklapaju u taj vaš tornitet, koje ste zarobili materijalnim, pokradenim od svog vlastitog naroda, stvarate oazu za sebe a ostali neka crknu ali neće ići, glas iz te vaše pustinje progovara, zaustavite se ili će te taj vaš treći entitet pretvoriti u pustoš gdje će ostati stari, nemoćni i vi koji vladate do uništenja.
Ova zaglušujuća tišina od strane hrvatskih akademika i intelektualaca je ne podnošljiva, ima li u Hrvata onih koji će progovoriti i suprotstaviti se ovoj nearumnoj ideji i da napokon krenemo put normalne države u kojoj će sposobni biti na čelu a ne se skrivati iza onih koji buću i glasno viču kako bi skrili svoje ne znanje a rikom zastrašili sve oko sebe.
Pa pogledajte oko sebe u svojim sredinama, tko vam je na vlasti, tko vam vodi sve što je vrijedno za jedan civiliziran narod, pogledajte, kako oni žive a kako i od čega vi živite, pogledajte i recite da li upravo to i zaslužujemo ili možemo bolje. Ako je odgovor da možemo bolje, tada smo sebi priznali da smo radili pogreške i to velike a priznanje je dobar znak i korak za novi početak ali početak gdje smo svi jednaki i da ne tražimo ono što drugima nismo spremni dati.
O slijepci, pa zar vam i nakon tri desetljeća nije jasno da ovako suluda ideja na račun drugih nikada neće biti ostvarena. Rješenje nije u trećem entitetu, rješenje je u nama, hoćemo li biti jedinstveni ili će nas oni koji žive na naš račun i dalje zavađati i nuditi nedostižno, dok nam djeca, susjedi i rođaci odlaze na bauštelu a mi koji smo ostali pognute glave redovito idemo na šišanje. Na nama je izbor!
< Najnovije >