Negiranje genocida radi zaštite osobnih interesa i fotelja!

30.11.2021.


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović sazvao je jučer žurnu sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH gdje se glasalo o zaključku Kluba srpskog naroda u kojem se traži da se poništi odluke koju je donio Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, nametnuo je dopune Kaznenog zakona BiH, kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.
Dolazak Srba u institucije BiH, iako su najavljivali blokade, bio je u najmanju ruku sumnjiv ali se dalo naslutiti da se nešto sprema te smo mogli očekivati da će u njihovom orgijanju priskočiti u pomoć vjerni partner. Na žalost svih istinskih Hrvata, za poništenje ovog zakona, pored političkih predstavnika Srba, glasali su i HDZ-ovi izaslanici u Domu naroda Dragan Čović, Marina Pendeš i Lidija Bradara.

Hrvatska stranka Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje ponašanje dijela tzv. Hrvatskih predstavnika u Domu naroda te se ograđujemo od ovakvih i sličnih pokušaja negiranja genocida u cilju zaštite osobnih i uskih stranačkih interesa. Hrvatski narod je i previše propatio u proteklom ratu upravo od ruku onih koji su osuđeni za ratni zločin i nitko nema pravo, pa niti HDZ, da negira povijesne činjenice i ide na ruku rušiteljima naše domovine. Baš kao što ne stoje svi Srbi iza SNSD-a tako ne stoji velika većina Hrvati iza HDZ-a te smo uvjereni da dijele naše mišljenje po ovom pitanju.

Zašto ovakav potez sada, baš na dan kada su u Sarajevo stigli međunarodni predstavnici s ciljem da se dođe do zajedničkog rješenja oko izmjena izbornoga zakona. Po tko zna koji put etno-nacionalistički karteli s ciljem skretanja pozornosti sa stvarnih problema i nesagledivih razmjera kriminala i korupcije izlaze sa ovakvim manevrima koji imaju za cilj dodatno uznemiriti cjelokupnu javnost Bosne i Hercegovine.

Ovo je grubo iskorištavanje institucija BiH kako bi se negirao genocid te ovim putem pozivamo nadležne da pokrenu kazneni postupak protiv svih koji su glasali za poništenje ovog zakona.
< Najnovije >