Nemir ulazi u srca bosanskohercegovačkih majki!

02.03.2022.


Posljednjih dana čuli smo različite izjave, koje nas sve žaloste ali unose i nemir u srca svih dobronamjernih, časnih i domoljubnih građana. Nekima je rat u Ukrajini pomogao da shvate ozbiljnost situacije i osude agresiju ali na žalost neki niti danas ne mogu, u svojim skučenim glavama u kojima ima mjesta samo za njih i njihovo bogatstvo, ne mogu to razumjeti.

Krajnje je vrijeme da se osvrnemo oko sebe i prepoznamo te, koji i danas podupiru agresiju i rat kao sredstvo s ciljem zaštite svoji osobnih interesa. Ako ne osudimo agresiju onda je podupiremo.
Bosna i Hercegovina jučer je proslavila trideseti rođendan. Neki tu činjenicu, da je BiH suverena i neovisna država, i dalje omalovažavaju te je pokušavaju predstaviti kao nikakvu, nefunkcionalnu i retardiranu državu koju treba razderati i podijeliti. Svi oni koji BiH gledaju na ovakav način, zapravo gledaju sami sebe.

Pozivam sve one koji imaju utjecaj na prijem BiH u NATO savez, da promijene svoje mišljenje, i da učine sve da se to desi već sada i odmah, kako bismo umirili sve, ne samo u našoj domovini, nego i u regiji, koja strahuje od prelijevanja sukoba na ove prostore. BiH nikada u povijesti nije bila uzrok nego žrtva sukoba na ovim prostorima. BiH je srce Balkana i ako to srce nije zdravo i sigurno kako se može očekivati mir i blagostanje u regiji.

Vapaj za prijem BiH u NATO je vapaj za mir koji želimo kod sebe, u bližem i daljnjem susjedstvu. Mi ne tražimo dar mi to zaslužujemo. Reforme, poglavito u dijelu jedinstvenih oružanih snaga BiH, su dokaz da smo spremni i to nije u pitanju nego se radi, isključivo o političkoj odluci. Nadam se da će razum i hrabrost prevladati. Veliki se prepoznaju po velikim djelima i odlukama u odsudnim trenutcima.

Nemir možemo otkloniti samo mirom, a što BiH i regija u ovom trenutku treba više!
< Najnovije >