Odšteta!

12.08.2021.


Ovo priopćenje, dana 10.8.2021. godine, dostavljeno je velikom broju medija, kojima redovito dostavljamo priopćenja, ali, na žalost, nitko ga nije objavio.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine Hrvatskoj je uputilo zahtjev za procesuiranje hrvatskih zapovjednika iz operacije Bljesak zbog navodnih ratnih zločina počinjenih tijekom te operacije.
Operacija Bljesak, kao što je poznato, nije operacija koja se provodila na teritoriju Bosne i Hercegovine te tako ne postoji pravni temelj za pokretanje bilo kakvog postupka. Tko je stvarni pokretač i tko se krije iza ovog zahtjeva? Da li zahtjev dolazi od samozvanog zaštitnika Hrvata, koji mu, kako on kaže, govore bravo!
S jedne strane tužiteljstvo BiH pokreće ne utemeljene zahtjeve za nešto što nije počinjeno a sa druge strane šuti i ne pokreće postupak za naknadu odštete za počinjene i presuđene ratne zločine na teritoriju Bosne i Hercegovine.
Dok neke zemlje i danas podnose zahtjeve za naknadu ratne odštete iz drugog svjetskog rata BiH tužiteljstvo se bavi ne postojećim problemima kako bi se skrenula pozornost sa nečega što je očito svima pa i onima koji ne žele da vide, čuju i razumiju!
< Najnovije >