Dragi moji, svi u cijeloj BiH, pamet u glavu, olovku u ruku i riješite ovo na narednim izborima!

03.06.2022.


Načelo solidarnosti je jedan od glavnih temelja političkoga promišljanja i rada, kaže se u Statutu HDZ-a BiH. Da li je sve ove godine, od strane vladajućeg HDZ-a, pokazana solidarnost prema Hrvatima u RS kojima zasigurno teško padaju spor i neučinkovit proces povratka koji neki koče a neki to, poput HDZ-a i gospodina Čovića, odobravaju. Odobravaju jer se ne zalažu koliko bi trebalo da se ovo pitanje realizira u većoj mjeri od trenutnog.
Hrvate u RS-u još više od ovoga boli činjenica da se gospodin Čović pojavio na dodjelu odličja ratnom zločincu u Banjoj Luci ili kada sa suzom u oku poruči čuvajte RS ili kada se ne usprotivi gospodinu Dodiku koji podupire podizanje optužnica protiv hrvatskih pilota. Tko je sljedeći na redu, jeli to prijetnja onima koji se žele vratiti da bi i protiv njih mogla biti podignuta optužnica.
Kada govorimo o legitimno predstavljanju ovisi kako shvaćate legitimno predstavljanje, za nas u Hrvatskoj stranci sve što je sukladno zakonima legalno je i legitimno. Ako je netko izabran temeljem izbornoga zakona onda je i legitiman. Da treba mijenjati izborni zakon to svakako treba ali nikako po načelima i na način kako to pojedinci žele na štetu jednih a u korist drugih.
Svako zalaganje za izmjene izbornoga zakona koje osiguravaju dominaciju jednih na drugima i umanjuju vrijednost glasa u odnosu na drugoga nije sukladno Ustavu BiH i ljudskim pravima, tako da će svaki pokušaj diskriminacije u pogledu vrednovanja glasa biti spriječena ako ne ovdje u BiH onda sigurno na Europskom sudu za ljudska prava u Strazburu.
HDZ BiH je od EPP-a dobio i kritike koje se odnose na ne usvajanje reformi i zakona traženih kroz 14 prioriteta Europske komisije, a znamo da su vladajući protiv kako bismo bili što dalje od EU. Komu je to u interesu samo kadvanistima i njihovim kadvanističkim organizacijama kojima je k2n (kriminal, korupcija i nepotizam) glavna odrednica i vodilja u radu.
Kao što smo mogli vidjeti u rezoluciji i Europske pučke stranke pozivaju sve političke lidere i institucije u Bosni i Hercegovini da daju svoj doprinos kako bi se osigurali fer i pošteni izbor.
HDZ BiH u svojim temeljnim načelima kaže da je demokršćanska stranka.
Demokršćanstvo predstavlja političku ideologiju kroz koju se stranke, koje se tako nazivaju, zalažu za kršćanske vrijednosti u političkom životu, a to bi svakako trebalo značiti da bi se trebali, sukladno ovom načelu, boriti za fer i poštene izbore i biti protiv krađe glasova, jer im to i njihov kršćanski svjetonazor nalaže.
Na žalost to nije tako i dalje ti isti odbijaju usvajanje tehničkih izmjena i uvođenje kamera i skenera na biračka mjesta. U kršćanstvu i u svim drugim religijama, krađa je po definiciji zlo i grijeh, dakle ako ste na strani zla onda je jasno na čijoj ste strani a to nije dobro za nas.
Dragi moji, svi u cijeloj BiH, pamet u glavu, olovku u ruku i riješite ovo na narednim izborima!
< Najnovije >