Digitalni grijeh! Prijetnje političarima sa lažnih profila i email adresa.

03.03.2022.


Najoštrije osuđujem svaki oblik prijetnje koji se upućuje političarima ili bilo komu tko iznosi svoje mišljenje i stavove. Prijetnje političarima su, na žalost, naša svakodnevnica i ne iznosim ovo kako bih samo podupro gospodina Lovrinovića nego sve kojima se prijeti.

Osobno sam i sam primao prijetnje koje nisam prijavljivao, ne zato što sam hrabriji od drugih, nego što smatram da takve prijetnje dolaze od pojedinaca koji su u službi pojedinaca koje samo građani na izborima mogu poslati u ropotarnicu povijesti a institucije moraju da preuzmu odgovornost za sigurnost svih građana.

Na žalost sudbena vlast, kao jedan od stupova vlasti, ne stoji na svojim nego na nogama vlastodržaca i tako borba protiv kadvanista i kukavičkih prijetnji ostaje mrtvo slovo na papiru.

Mi smo demokratska slobodna zemlja a politički prostor u BiH otvoren je i dostupan svima, tako da se svi, koji se žele baviti politikom, mogu izraziti kroz postojeće stranke ili osnovati svoju te se legalno boriti za soje stavove i mišljenja a ne se skrivati iza lažnih profila i email adresa.

Obzirom na tehnološka dostignuća sve ovakve i slične napade moguće je elektronički pratiti i na vrijeme reagirati. Pozivamo nadležne da blagovremeno poduzmu sve kako bi se otkrili i kaznili počinitelji. Ujedno pozivam i sve vjerske zvaničnike da svojim autoritetom djeluju, na ovakav, da ga nazovemo, digitalni grijeh te spriječimo neželjeno na vrijeme.
< Najnovije >