Završena implementacija Aneksa-7, tvrde u HDZ-u!

23.07.2021.


Prijedlogom izmjena Izbornoga zakona BiH, HDZ je još jednom pokazao svoje licemjerje jer Hrvati kao najmalobrojniji konstitutivni narod su, ako ne više onda ne i manje, stradali u proteklom ratu. Etničkim čišćenjem, veliki broj Hrvata je, ako nije ubijen, napustio svoja stoljetna ognjišta te im u ova protekla dva i pol stoljeća nije osiguran povratak, a ovakvim prijedlogom Izmjena izbornoga zakona HDZ je priznao etničko čišćenje te poručio Hrvatima da ako nisu u HDZ-u nisu niti Hrvati.
O ABC-di koju predlaže "stožerna stranka" kazao sam svoj stav te se ovim putem ne želim osvrtati na prijedlog koji ima za cilj isključivo zadržavanje statusa quo te služi kao dimna zavjesa iza koje se i dalje odigrava scena pljačke naroda te skretanja pozornosti sa EU puta i reformi koje Hrvati, ponavljam, kao najmalobrojniji konstitutivni narod, najviše trebaju, radi prije svega, svoje legalne a ne legitimne zaštite. Zakoni su tu da nas štite a moral i legitimnost na koje se prečesto pozivamo su nešto što smo vidjeli da nam nije baš neka vrijednost te uglavnom služi kao veo koji će "stožerna stranka" staviti Hrvatima na glavu kako ne bi vidjeli razmjere moralnog i ekonomskog pada Hrvata.
Novi-stari prijedlog Izmjena izbornoga zakona u BiH tzv.ABC mi više liči na vitaminski napitak koji se reklamira a vitamina u ABC napitku ima toliko koliko i iskrene želje da HDZ rješava ključne probleme za opstojnost Hrvata na ovim prostorima a izbor člana predsjedništva zasigurno nije ključno u svoj ovoj prići.
Zadržimo se malo na izbor članova predsjedništva, čije ovlasti su takve da običnog malog čovjeka gotovo i ne dotiču, osim ako niste kandidat za neku veleposlaničku ili drugu diplomatsku dužnost. Članovi predsjedništva ne donose zakone nego ih provode onako kako im Parlament izglasa ako Dom naroda odobri. Ovim ne želim umanjiti vrijednost i značaj Predsjedništva, nadam se budućeg predsjednika BiH. Članovi predsjedništva mogli bi biti birani, recimo od strane legalno i legitimno, kako neki vole reći, izabranih općinskih vijećnika, na koji način, ostaje na razmišljanje i dogovor onih koji će podići ruku za izmjene Izbornoga zakona a ne da izlazimo sa prijedlozima putem medija s ciljem da se prijedlog ne usvoji, što nam daje povod da napadnemo druge, jer uvijek su nam drugi krivi, a gdje smo mi u svemu tome?
Pa što je onda ključno, kada nije izbor hrvatskog člana predsjedništva, kako to u HDZ-u pokušavaju predstaviti svojom ABC-edom, stavljajući na prvo mjesto upravo ovo pitanje. Upravo ovakvim prijedlogom HDZ pokušava doći do rješenja koja će spriječiti dosadašnje predstavljanje i izbor hrvatskih predstavnik u druga zakonodavna tijela vlasti, prije svega županija-kantona odnosno Doma naroda FBiH. Što može jedan član predsjedništva kontra Doma naroda, ništa!
Dakle Dom naroda je ključno pitanje koje HDZ želi urediti po svome nahođenju kako bi donosili ili sprječavali donošenje odluka koje odgovaraju isključivo njima, s ciljem da se isključi Ustavni sud da može osporavati određene odluke pa makar one nisu od vitalnog nacionalnog interesa, ali su zato od vitalnog interesa za kadvaniste i kadvanističku organizaciju. Recimo, tehničke izmjene Izbornoga zakona koje se odnose na uvođenje skenera i kamera na izborna mjesta kako bi se osigurali fer i pošteni izbori, jednako za sve, je pitanje koje bi HDZ uredio na Domu naroda te ovo pitanje stavio pod krinku vitalnog nacionalnog interesa što je blago rečeno glupost a koju bi upravo Ustavni sud trebao razriješiti na način da poništi ovakve i slične odluke koje bi donosio Dom naroda.
Sada kada znamo cilj možemo dokučiti i motive koji vode ovu organizaciju da predlaže ovakve izmjene Izbornoga zakona. Nije cilj promijeniti nego zadržati stanje kakvo jeste, u ovakvom stanju BiH nikada neće potpisati, toliko najavljivani kandidacijski status, a zna se tko ga je najavljivao, a samim tim niti postati članicom EU. Pa i slijepcu je jasno da približavanje i ulazak u EU znači uređivanje zakona i borba protiv kriminala, korupcije i nepotizam (k2n-kadvanitsi), koja kod nas cvate i razvija se u razmjerima da i spremačica mora biti u stranci i pospremati onako kako oni žele. Ako pristanu na de jure, de facto oni odoše u……!
< Najnovije >